giovedì 25 novembre 2010

Pizza - fara gluten

tot din seria "fara gluten"am facut o pizza care a iesit bunuta,nici nu zici ca e diferita.


Cam asa arata punga de faina:


Ingrediente:
  • 100 g faina de orez
  • 100 g faina fara gluten
  • 5 g drojdie uscata (fara gluten)
  • circa 100 g ricotta (nu am cantarit-o)
  • 4 crenwursti mici (tot fara gluten)
  • putin suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 250 g mozzarella
  • putin parmesan ras
  • apa calduta cat e nevoie
  • ulei de masline

Am facut un aluat din cele doua tipuri de faina,ricotta, sare si drojdia uscata, iar ca si completare am adaugat putina apa calduta.Eu nu l-am mai lasat la crescut.

Am intins direct in tava tapetata cu hartie de copt, cat mai subtire posibil si am pus tava in cuptor pentru circa 10 minute.

Intre timp am taiat crenwurstii feliute subtiri, la fel si mozzarella, iar separat am amestecat sucul de rosii cu putina sare, piper, ulei de masline si foarte putin zahar.

dupa cele 10 minute, am scos tava din cuptor si am pus peste blat cele pregatite mai sus.Deasupra am pus putin parmezan ras, am mai pus cativa stropi de ulei de masline si am mai dat la cuptor pana cand s-a topit frumos toata mozzarella.

Este buna la gust chiar daca e fara gluten...noroc cu toate produsele aparute pe piata.in felul acesta nu se simte ca cineva tine un regim sau duce un stil de viata putin diferit fata de ceilalti.


Pofta buna !!!

lunedì 22 novembre 2010

Ea este motivul bucuriei noastre !!!

Nu cred ca este o minune mai mare lasata de Dumnezeu decat copilul tau, pe care il faci cu dragoste si caruia ii doresti tot binele din lume si faci tot posibilul sa ii oferi totul. Alessia este o minune de fetita, cuminte si frumoasa care ne-a schimbat viata complet.Ne topim dupa ea.E suficient sa ne uitam la zambetul ei pur si inocent si uitam de tot ce e rau. Este printesica noastra mult dorita. Sunt multe lucruri de povestit, insa ma rezum a va arata cateva poze cu ea.

Zambetul asta imi face viata mai frumoasa.

Aici este dupa baita,in prosopelul ei smecher:P


Se chinuie sa stea pe burtica, insa trebuie sa mai exerseze putin ca se cam duce intr-o parte :D.E o dulceata.


Te iubim mult de tot Alessica noastra !!!

giovedì 18 novembre 2010

Carne cu mozzarella

Ingrediente :
  • felii de carne de care vreti
  • o mozzarella (250 g)
  • sare
  • piper
Fiind in pana de idei, dar si de timp am facut repede repede aceste "chestii":p care sunt bune bune.Am luat 4 bucati de carne, le-am batut putin ca pentru snitele, am pus sare si piper.



Am taiat o mozzarella in felii pe care le-am asezat frumusel peste carne.


am prins cu scobitori ca sa nu se desfaca in timpul prajirii si le-am pus in tigaia cu putin ulei.Se pot face si in unt sau combinat unt si ulei...fiecare cum vrea.


Dupa ce s-au prajit pe toate partile, le-am scos pe hartie de bucatarie ca sa absoarba uleiul in exces si le-am scos scobitorile.Am facut la fel de repede si niste ciupercute in unt cu sare,piper si patrunjel proaspat tocat marunt.



Pofta buna !!!

Biscuiti cu ciocolata

Sunt niste biscuiti tare bunuti,cel putin asa am auzit:D.Eu am modificat foarte putin reteta. Se pot pastra in cutii pentru biscuiti si 2 saptamani sau chiar mai mult.

-grazie Sara-
Ingrediente:
  • 250 g faina
  • jumatate pliculet praf de copt (8 g)
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 115 g zahar ( mi se pare cam mult,ajung 90 g)
  • 150 g ciocolata(reteta originala prevede alba,eu am pus fondenta)
  • 50 g nuci (prajite putin inainte dau un gust minunat)

Se amesteca zaharul cu untul moale,

pana devine ca o crema,


se adauga oul batut bine in prealabil.


Eu am maruntit cu ajutorul cutitului atat ciocolata cat si nucile,dupa care le-am adaugat peste crema de unt si am pus si faina si putina sare (intotdeaua se adauga putina sare la dulciuri) .


Se amesteca toate bine,

si chiar daca aluatul este putin cam lipicios de maini, nu se mai adauga faina.Se formeaza bilute care se pun pe hartia de copt cu putina distanta intre ele.

Se dau la cuptor, preincalzit la 180 grade celsius...pentru circa 15 minute.


Pofta buna !!! si merita incercate.

Biscuiti fara gluten

Daca la inceput,acum un an, cand am aflat ca trebuie sa elimin glutenul din alimentatie...cel putin pana cand reusesc sa fac esofagoscopia...nu stiu cum (ca e prea greu:P)...(pe care inca nu stiu cand voi reusi sa o fac deoarece alaptez si nu cred ca este indicat sa o fac) mi se parea ceva imposibil de realizat,acum pot afirma ca m-am obisnuit si nu mi se mai pare chiar atat de greu.Asa ca trebuie sa imi fac si pentru mine ceva dulce...si am descoperit multe blog-uri a persoanelor care se confrunta cu asemenea situatie sau au in familie membri.Asa ca se trecem la treaba.Acesti biscuiti sunt buni si pentru cei care nu au probleme cu glutenul, deoarece sunt foarte fragezi si buni.

Ingrediente:
  • 250 g faina de orez (fara gluten)
  • 25 g amidon de cartofi (fara gluten)
  • 90 g unt
  • 120 g zahar (mi se par exagerati de dulci asa,eu am pus doar 80 g)
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • jumatate pliculet de praf de copt (special fara gluten)
  • coaja de lamaie (optional)
  • coaja de portocala optional)

Puteam sa-i dau cu zahar pudra,insa sa nu exagerez cu dulcele...


Se amesteca zaharul cu untul moale,

se adauga oul si galbenusul,


acestea sunt produsele folosite de mine, luate din farmacie sau de la raionul cu produse speciale fara gluten.Eu cumpar doar produsele pe care este scris "senza glutine" sau au semnul specific.


se pune faina de orez, amidonul, praful de copt si putina sare.


se pune aluatul intr-o folie alimentara si se da la rece pentru 30 minute.

Dupa ce a trecut jumatatea de ora, se intinde o foaie nu chiar subtire si se taie prajiturele cu ajutorul formei sau cu un pahar...orice.Se cunoaste diferenta de faina, din cauza asta se cam deformeaza.


se pun prajiturile pe hartie de copt,

si se dau la cuptor pentru circa 15 minute, la 180 grade.


Sunt buni buni,iar dimineata cu lapte sunt minunati.

Pofta buna !!!

Varza cu carne

Varza cu carne eu o prepar in cel mai simplu mod posibil, fara a o mai pune-o la cuptor si alte cele...

Ingrediente:
  • o varza mica
  • coaste de porc proaspete
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • putin suc de rosii
  • sare
  • piper
  • putin bors pentru acrit
  • marar (eu am avut uscat)

Prima data am tocat varza cat de cat marunt si am frecat-o cu putina sare, apoi am lasat totul deoparte si am pus carnea la prajit.

in putin ulei am pus carnea sa se prajeasca pe toate partile,


apoi am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul, iar la urma ardeiul. Era mai bine daca aveam un ardei gras de alta culoare... ca sa arate mancarea mai frumos in farfurie, insa cum nu am avut, m-am multumit si cu cel verde.

Am lasat toate cele in ceaun dupa care am pus varza si am acoperit totul cu apa.Am pus capacul ai am lasat pana au fiert toate.La urma am adaugat cam 2-3 linguri de suc de rosii si putin bors...nu mult,ci cat sa dea putin gust mancarii.Am mai adaugat sare , piper si marar, am mai lasat sa dea 2 clocote si gata mancarica, numai buna de servit alaturi de ardei la otet:D.

Cam asa arata .


Pofta buna !!!

martedì 2 novembre 2010

Paste cu ricotta

Aveam prin dulap niste paste fara gluten pe care nu stiam cum sa le folosesc asa ca am decis sa fac un desert rapid si simplu.
Ingrediente:
  • 200 g paste
  • 250 g ricotta
  • zahar
  • coaja rase de la o lamaie
  • esenta (facultativ)

Pastele se fierb in apa cu sare. Intre timp se pregateste ricotta. Se amesteca aceasta cu 3 linguri de zahar sau dupa gust si coaja rasa de la o lamaie.


Dupa ce au fiert pastele,se amesteca cu ricotta si se da totul la cuptor pentru circa 15 minute.

Pentru circa 10 minute am dat drumul la grill ca sa se formeze o crusta frumoasa.


Se taie dupa ce s-a racit.Se poate servi cu zahar pudra.

Pofta buna !!!

Mancarica de cartofi

Cred ca toata lumea stie sa faca mancarica de cartofi.Este un fel de mancare simplu si bun.

Ingrediente:

  • un pui (eu am pus un pui intreg fara piept)
  • o ceapa mare
  • un morcov mare sau 2 mai mici
  • putin suc de rosii
  • 3 cartofi medii
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper
  • ulei

Am curatat si spalat ceapa si morcovul si i-am taiat in bucati ceva mai mari si le-am pus la calit in putin ulei.


Dupa ce s-au prajit putin, am adaugat carnea spalata si curatata de pielita si le-am lasat toate circa cinci minute si am adaugat cartofii taiati.



se adauga apa cat sa acopere totul, se pune sare si piper si se lasa sa fiarba bine, acoperit cu un capac.



cand totul e fiert, se adauga putin suc de rosii si se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se adauga patrunjel tocat.


se pune in farfurii si se serveste cald, eventual cu castraveti in otet.


Pofta buna !!!