mercoledì 24 febbraio 2010

Piftele din conopida


Cum nu sunt iubitoare de conopida, insa stiu ca face foarte bine la sanatate, m-am gandit sa incerc aceste piftele. Reteta am vazut-o la "prova del cuoco".Sunt bune, mai ales pentru cei carora le place conopida.Merita incercate.

Ingrediente:

  • o conopida de marime potrivita
  • 1 cartof fiert
  • 1 ou
  • 60 g parmezan
  • patrunjel (eu am avut uscat)
  • usturoi (2-3 catei)
  • pesmet (eu am folosit un produs fara gluten pentru impanaturi)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

& reteta originala contine si 3 linguri de caperi sarati si seminte de mac, insa eu am renuntat la ele.

Pentru inceput se fierbe conopida in apa cu sare, insa nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie putin, circa 10-15 minute.

Dupa ce am scurs apa, am pus la prajit in putin ulei de masline conopida, cartoful si usturoiul(optional).


dupa circa 5 minute, se paseaza cu o furculita.


In amestecul de mai sus se pun celelalte ingrediente, oul, patrunjelul, parmezanul, sare (atentie,nu prea multa pentru ca si branza e sarata) , piper si pesmet (cat sa devina un amestec omogen).



Se formeaza piftele dupa forma si dimensiunea dorita si se dau prin pesmet.

Se prajesc in ulei pana se rumenesc, dupa care se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.


Sunt bune calde, insa mie mi-au placut mai mult reci.

Pofta buna !!!

Nessun commento: