lunedì 16 febbraio 2009

Musaca

In urma cu aproximativ un an am vazut aceasta reteta pe culinar, insa nu stiu cine a postat-o acolo.Insa pot spune ca e super buna, se combina perfect toate gusturile.

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg carne tocata
  • 10-15 bucati gogosari in otet
  • suc rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • marar (eu am avut doar uscat)
  • 3-4 oua

Se amesteca carnea tocata, 2 oua, ceapa tocata marunt, mararul si putin suc de rosii.Se condimenteaza cu sare, piper si delicat dupa gust.

Cartofii se curata, se taie rondele destul de subtiri,


dupa care se prajesc in ulei, se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.Eu am facut de multe ori musaca si am incercat-o si pe cea cu cartofii fierti, este mai usoara si la fel de buna, insa cea cu cartofii prajiti are un gust mai deosebit.Totul depinde de gustul fiecaruia.:P


Am folosit o forma de paine pentru ca este cu marginile mai inalte. Se unge forma cu ulei si se tapeteaza cu pesmet (sau faina), se aseaza primul strat de cartofi, apoi se pune un strat din compozitia de carne si deasupra gogosarii taiati bucati.


Se repeta procedeul: cartofi, carne, gogosari si putin suc de rosii.Se acopera cu un strat de cartofi.

Deasupra se pune ou batut cu smantana (sau iaurt simplu).


Totul se da la cuptor pentru circa 30 de minute la foc potrivit.


Pofta buna!!!

2 commenti:

Vicky ha detto...

Arata foarte bine musacaua ta, cred ca a fost super delicioasa.

Ana-Maria ha detto...

Este bunuta rau de tot.Te invit sa o incerci:D si sa-mi spui cum e