lunedì 16 febbraio 2009

Eclere cu crema si frisca

Dupa mai multe incercari, unele dintre ele "esecuri":D, am gasit aceasta reteta de eclere care imi place (sau mai bine zis - ne place:P). Am facut o combinatie: reteta de coji am luat-o dintr-o revista,iar crema -am dat "search" pe google la "crema originala de eclere" si asa am reusit sa fac eclere minunate. Sunt o bunatate si le fac ori de cate ori am ocazia.

Ingrediente:
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 130 g unt
  • o lingurita rasa de zahar
  • 180 g faina
  • 6 oua

Intr-o cratita se amesteca 150 ml lapte,150 ml apa, untul taiat cubulete, zaharul si putina sare. Se lasa pana se topeste untul, iar cand incepe sa fiarba se incorporeaza faina toata o data si se amesteca cu viteza ca sa nu se formeze cocoloase. Cand compozitia incepe sa se desprinda de peretii vasului se mai lasa inca 2 minute pe foc.

Se lasa cateva minute sa se racoreasca dupa care incepe sa se incorporeze ouale unul cate unul pana se obtine o pasta traslucida.Mie mi-au intrat 6 oua si jumatate pentru ca erau mai micute.In cazul in care pasta are o consistenta mai groasa, se mai ia un ou, se bate ca pentru omleta si se adauga cate putin, pana se obtine consistenta dorita.


Cu ajutorul unui posh sau al unei seringi se fac mici bastonase de 5-6 cm in tava tapetata cu hartie de copt.

Eu pun la cuptor, pentru 10-15 minute la foc maxim (cuptor cu gaz), dupa care le mai las alte 10-15 minute la foc mai mic,(pentru ca sa se usuce bine cojile si sa nu se lase).
IMPORTANT: NU trebuie sa se deschida deloc usa cuptorului.
Trebuie scoase pe un gratar sa se raceasca, nu pe farfurie. Eu la inceput asa faceam si mi se cruzeau si deveneau moi.




Dupa ce se racesc, se taie cate un capacel,

si se umple cu crema.
Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie

Se amesteca laptele rece cu zaharul.

In alt vas separat, se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga putin cate putin tot laptele cu zaharul.

Pe foc, se pun 100 g unt cu faina si se lasa sa se rumeneasca putin. Dupa ce s-a racit cateva minute incepe sa se adauge laptele, insa putin cate putin, cu grija ca sa nu se formeze cocoloase si se lasa la fiert pana cand se leaga crema bine.

La sfarsit se adauga restul de unt-100 g- si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Am pus crema intr-un posh si am umplut eclerele.


Deasupra am pus frisca . Asta e combinatia ideala- crema si frisca-.

Am cumparat aceasta ciocolata topita pe care am pus-o deasupra.



Am pregatit una mai de aproape... am pus crema


... frisca
... capacelul

... si deasupra ciocolata topita.

Asa arata produsele finale sau... au aratat :P, pentru ca s-au terminat repede repede.
O bunatate.Delicios. Va garantez ca merita incercate.

Pofta buna!!!

2 commenti:

Liliana ha detto...

Blogul dvs are un link catre alt blog al carei detinatoare este de o etica indoielnica: a furat retete postandu-le cu nerusinare fara sa indice sursa asa cum este etic. Blogul persoanei este:
http://niko1212-cuisinedunickolet.blogspot.com/

Si ce a facut:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/unii_muncesc_altii_huzuresc_-4751/

Va indemn sa va alaturati protestului nostru si sa refuzati sa mai apareti pe un blog care nu ne onoreaza. Eu una am blocat-o.

vincent ha detto...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef