Ingrediente:
- 6 oua
- 250 g faina
- 250 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
Se separa albusurile de galbenusuri,apoi se mixeaza albusurile cu putina sare si se adauga zaharul, putin cate putin pana obtinem o spuma tare.Separat se amesteca galbenusurile cu putin ulei.
In compozitia de albusuri se adauga faina si galbenusurile.La sfarsit se pune si zaharul vanilat.
Se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 grade pentru circa 30 minute.Se face testul cu scobitoarea.La mine s-a lasat putin blatul pentru ca am deschis usa cuptorului de mai multe ori:P
Pentru insiropat am amestecat apa, zahar si zahar vanilat.Nu am cantitati, am pus dupa gust.Se fierb toate pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.Merge folosit pentru insiropat sucul de la compot.
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- zahar (dupa gust)
Am batut spuma frisca.Nu am folosit zahar pentru am luat smantana vegetala deja dulce.
Separat, se mixeaza mascarpone cu zahar,
se amesteca in mascarpone o parte din frisca batuta.Cealalta parte am pastrat-o pentru a imbraca tortul.
Nessun commento:
Posta un commento