Ingrediente pentru aluat:
- 450 g faina
- 350 ml apa (aproximativ)
- putina sare
- 1 cubulet drojdie (25 g)
- 1 lingurita zahar
Se pune faina amestecata cu sarea intr-un vas, se face o gaura in centru unde se pun drojdia cu zaharul si o cana de apa calduta.Se lasa circa 15 minute sa se umfle putin drojdia dupa care se adauga restul de apa si se framanta un aluat moale.Trebuie sa aiba o consistenta mai moale decat la paine.
Se lasa la crescut,iar dupa 45 minute arata asa, adica si-a dublat volumul. Tava se unge bine cu unt si apoi se aseaza aluatul.Chiar daca este moale, se ia cu grija si se pune in mijlocul tavii si cu mainile se modeleaza in toata tava.La sfarsit se umezesc foarte putin mainile cu apa si se finiseaza aluatul.
- 1/2 cutie rosii cubulete
- 160 g sunca
- 1 mozzarella
Peste aluat am pus cubuletele de rosii cu tot cu sos,
Nessun commento:
Posta un commento