Cu putin timp in urma, facand niste analize mai amanuntite pentru cu totul si totul alt motiv, am descoperit ca sufar de intoleranta la gluten. O mare problema pentru mine pentru ca trebuie sa ma obisnuiesc sa elimin tot ceea ce contine gluten si cum aproape toate produsele il au, e destul de dificil. Sa spunem ca acum am inceput sa ma acomodez, dar e greu. In comert sunt produse speciale "senza glutine" insa nu e ca sunt chiar atat de accesibile la pret pentru ca normal, sunt supuse la un proces special de realizare, insa le cumpar asa cum sunt. Sincer in Romania nu stiu daca se gasesc, nu m-am interesat cand am fost acasa, de sarbatori, iar daca sunt nu stiu cate persoane isi permit sa le cumpere. Trebuie sa ma informez bine cu produsele pe care am voie sa le folosesc. O alta problema este ca trebuie sa fac doua tipuri de mancare : una normala pentru sot , ca doar nu pot sa-i dau fara gluten (ca nu mi-a gresit cu nimic sa manance fara paine, de exemplu:)). si una pentru mine care imi cere o atentie mai mare.
De acum voi posta si retete fara gluten, poate sunt mai multe persoane care au aceasta intoleranta. Multa lume nici nu stie daca sufera de aceasta alergie, pentru ca ,cel putin eu, nu am avut simptome ca as suferi de ceva.
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)
1 settimana fa
2 commenti:
multa sanatatea si cat mai usor de respectat regimul fara gluten.asa pentru o zi senina:primiti cu provocarea?:) provocarea la fericire, noul premiu ce circula in blogosfera. daca vrei sa intri in joc , provocarea te asteapta pe blogul meu,isi face siesta! o zi superba !:)
multumesc mult pentru urari.multa sanatate si tie si numai bine:*
Posta un commento