mercoledì 18 novembre 2009

Gnocchi de cartofi

Este o reteta simpla, doar ca eu nu am cantitati exacte, o fac ochiometric.

Ingrediente: (pentru 2 persoane)

  • 3-4 cartofi medii
  • sare
  • faina

Cartofii se curata, se taie in bucati si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa putin sa se raceasca. Se piseaza ca pentru piure, se adauga sare si faina atat cat cuprinde, cat sa rezulte un aluat elastic, dar nelipicios.

Se lasa putin sa se odihneasca, dupa care se fac rulouri potrivit de groase,

si se taie , insa cu grija, mereu trebuie sa utilizam faina ca sa nu se lipeasca bucatile intre ele.




Ca sa dau un aspect mai dragut, eu fac acest modelas cu ajutorul unei furculite, pentru ca nu am acea chestie speciala, insa se pot lasa si asa cum sunt.

Dupa ce le-am lasat circa 30 minute, le-am fiert in apa cu sare pana cand s-au ridicat deasupra.(eu sincer le las inca putin sa fiarba pentru ca imi plac fierte bine).Le-am servit cu sos ragu', insa se pot combina in mai multe feluri.


Pofta buna !!!

Nessun commento: