venerdì 24 aprile 2009

Lasagne

Nu suntem iubitori de pasta, insa aceasta reteta este buna, iar sotului meu ii place mult.


Ingrediente pentru ragù:
  • 350 g carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 sticla suc de rosii
  • mozzarella (optional)
  • parmezan

Intr-o cratita se pune putin ulei la incins, apoi se adauga morcovul dat prin razatoare si ceapa tocata si se lasa sa se caleasca putin impreuna.

Se adauga carnea si se lasa cand cand se elimina toata apa, apoi se adauga sucul de rosii si putina apa.Se pune sare, piper, busuioc, iar eu adaug si o lingurita de zahar.Se lasa la fiert la foc mic pentru circa o ora.
Asta e consistenta pe care trebuie sa o aiba dupa ce a fiert.

In timp ce sosul de carne fierbe, noi ne ocupam de pasta.Pentru asta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • putina sare
rezulta un aluat elastic


Se intinde o foaie foarte subtire care se lasa putin pe masa sa se "odihneasca", apoi se taie in forma dorita.


Pentru ca reteta sa fie completa mai avem nevoie de sos besciamella, pe care eu l-am cumparat de data asta, insa mai jos scriu cum se prepara.
Intr-o cratita se pune o lingura de unt, doua linguri de faina, se amesteca bine, se pune sare, piper, nucsoara, apoi se adauga 500 ml lapte si cu telul se amesteca bine la ochi mic pana cand se ingroasa sosul.

Dupa ce sunt toate pregatite, se incepe a forma lasagna in tava.
In tava se incepe cu un strat de sos de carne, deasupra se pune pasta

se continua cu sos de carne, sos besciamella,


deasupra se pune parmezan si mozzarella.Se continua cu straturi de pasta, sos de carne si sos besciamella,iar la sfarsit se pune parmezan.Se aseaza cate straturi doriti si cat va ajunge pasta si sosurile.


Se da la cuptorul preincalzit , la 180 grade pana cand lasagna este bine facuta, aproximativ 35-40 minute.


O sectiune. Dureaza ceva timp, insa merita.Este foarte buna.

Pofta buna!!! si spor la treaba :P

Nessun commento: