Ingrediente pentru ragù:
- 350 g carne tocata
- 1 morcov
- 1 ceapa potrivita
- 1 sticla suc de rosii
- mozzarella (optional)
- parmezan
Intr-o cratita se pune putin ulei la incins, apoi se adauga morcovul dat prin razatoare si ceapa tocata si se lasa sa se caleasca putin impreuna.
Se adauga carnea si se lasa cand cand se elimina toata apa, apoi se adauga sucul de rosii si putina apa.Se pune sare, piper, busuioc, iar eu adaug si o lingurita de zahar.Se lasa la fiert la foc mic pentru circa o ora.In timp ce sosul de carne fierbe, noi ne ocupam de pasta.Pentru asta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 g faina
- 2 oua
- putina sare
rezulta un aluat elastic
Se intinde o foaie foarte subtire care se lasa putin pe masa sa se "odihneasca", apoi se taie in forma dorita.
Pentru ca reteta sa fie completa mai avem nevoie de sos besciamella, pe care eu l-am cumparat de data asta, insa mai jos scriu cum se prepara.
Se intinde o foaie foarte subtire care se lasa putin pe masa sa se "odihneasca", apoi se taie in forma dorita.
Pentru ca reteta sa fie completa mai avem nevoie de sos besciamella, pe care eu l-am cumparat de data asta, insa mai jos scriu cum se prepara.
Intr-o cratita se pune o lingura de unt, doua linguri de faina, se amesteca bine, se pune sare, piper, nucsoara, apoi se adauga 500 ml lapte si cu telul se amesteca bine la ochi mic pana cand se ingroasa sosul.
Pofta buna!!! si spor la treaba :P
Nessun commento:
Posta un commento