lunedì 29 marzo 2010

Paste cu dovlecei - fara gluten

Cum eu nu am voie sa mananc produse care contin gluten, mi-am pregatit aceste paste.

Ingrediente:
  • 70-80 g paste fara gluten (contin faina de porumb si faina de orez)
  • 1 dovlecel de marime potrivita
  • sare
  • piper
  • parmezan


Dovlecelul se taie in feliute destul de subtiri si se pun la calit cu un fir de ulei. Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu sare.



Dupa ce dovlecelul s-a muiat, iar pasta a fiert "al dente" se amesteca impreuna in tigaie si se mai adauga putina apa in care a fiert pasta si se asteapta pana se omogenizeaza totul si este putin suc.



Se amesteca parmezan la placere .

Se serveste cat este cald.


Pofta buna !!!

Pui cu cartofi la cuptor

Nu cred ca este cineva care sa nu stie sa faca acest tip de mancare. Cred ca este cel mai simplu si mai banal mod de a pregati un pranz de duminica, mai ales cand nu prea este chef de stat mult la bucatarie.

Ingrediente:
  • 1 pui de marine potrivita (circa 900-1000g)
  • cartofi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • usturoi
  • salata de cruditati in otet (cumparata)
  • ulei de masline
Puiul se spala bine atat in interior cat si in exterior, apoi se usuca cu hartie de bucatarie si se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru carne de pui, iar din loc in loc eu am facut cateva gauri si am bagat catei de usturoi pentru a da un gust cat mai bun carnii. Cartofii i-am taiat in bucati mai mari, i-am spalat si i-am condimentat si pe ei. Se aseaza in tava de cuptor, se pune ulei se masline si se da la cuptor la 200 grade pana cand totul este bine rumenit. Daca la exterior, puiul incepe sa se rumeneasca prea tare, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se faca pentru circa o ora jumatate (depinde de cuptor), iar in ultimele minute se ia aluminiul si se lasa sa se rumeneasca frumos.

noi am servit langa acest amestec de legume.


Si asa am reusit sa fac ceva bun si rapid fara sa pierd ore si ore in bucatarie.
Pofta buna !!!

giovedì 25 marzo 2010

Baci di dama

De ceva timp se pare ca m-am "abonat" la retetele de dulciuri de pe blogul Sarei.Sunt simplu de facut, dar cel mai important e ca sunt buunnee.Eu am facut aceste prajiturele, iar pe langa ele am facut si niste eclere minunate chiar daca nu arata in cel mai frumos mod.

Aceste prajiturele sunt si mai bune dupa o zi -doua (asta daca mai rezista asa mult). Langa laptic sunt bunute rau de tot. Daca folosesc faina fara gluten, le pot manca si eu :P.


Eu am modificat putin cantitatile.Pun reteta originala, iar in paranteza voi scrie ce cantitati am pus eu. Din cat am facut eu, mi-au iesit circa 30 "saruturi".
Ingrediente:
  • 90 g alune de padure ( eu am pus 50 g)
  • 90 g mandorle ( eu 50 g)
  • 150 g unt (eu 75 g)
  • 200 g faina (eu 100 g)
  • 170 g zahar (eu 85 g)
ciocolata fondenta topita pe bain-marin pentru umplut.
Eu am pus alunele si mandorlele in robot si le-am maruntit, apoi am adaugat untul moale, faina si zaharul si am facut un aluat.

Se formeaza mici bilute pe care le-am pus in tava cu hartie de copt. Pentru ca prajiturelele sa iasa cu succes, trebuie pusa tava in frigider pentru o ora si jumatate.Eu le-am acoperit cu pelicola alimentare. Se coc in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru circa 15 minute.Eu le-am cam "bronzat":).

Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca in tava pentru ca sunt destul de moi calde, insa cand se racesc nu mai sunt asa.Se unesc 2 cate 2 cu ciocolata topita.

le-am asezat in hartiute pentru muffins pentru a le da un aspect mai frumos.


Aceste prajiturele pot fi o idee pentru masa de Paste.
Pofta buna !!!

martedì 23 marzo 2010

Muffins cu ciocolata


- grazie Sara-
Acesti muffins sunt extraordinari. Sunt usor de facut,dar mai ales sunt sanatosi pentru ca stim ce produse folosim. Multumesc mult pentru reteta Sarei. Sotului meu ii plac tare tare mult.

Dimineata langa o cafea cu lapte sunt ideali.

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 150 g zahar (eu pun doar 100g, asa imi par perfecti)
  • 200 g faina
  • 130 g unt topit si racit
  • 35 g nuca de cocos
  • 80 g ciocolata fondente (eu pun 100 g)
  • 1 plic praf de copt (15 g)

Se amesteca ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unei furculite.(nu este nevoie de mixer pentru aceasta reteta).


Apoi se adauga untul, faina, nuca de cocos si praful de copt.


Se amesteca toate bine si se adauga ciocolata facuta bucati (eu ma ajut de un cutit si maruntesc, insa nu foarte foarte tare).Sau se pot folosi acele bilute de ciocolata din comert.

Din pacate nu am reusit sa-mi cumpar forma speciala de muffins si de asta folosesc formele de aluminiu de unica folosinta(eu nu le folosesc doar o data:D).Se pun hartiutele in forme si apoi se umplu cu compozitia.Vor creste foarte frumos.


Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 20-25 minute(depinde de cuptor).Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar sau se pot lasa asa.



Va invit sa-i incercati si nu veti regreta, cu siguranta.Ceva imi spune ca ii veti reface:).

Pofta buna !!!