mercoledì 24 febbraio 2010

Piftele din conopida


Cum nu sunt iubitoare de conopida, insa stiu ca face foarte bine la sanatate, m-am gandit sa incerc aceste piftele. Reteta am vazut-o la "prova del cuoco".Sunt bune, mai ales pentru cei carora le place conopida.Merita incercate.

Ingrediente:

  • o conopida de marime potrivita
  • 1 cartof fiert
  • 1 ou
  • 60 g parmezan
  • patrunjel (eu am avut uscat)
  • usturoi (2-3 catei)
  • pesmet (eu am folosit un produs fara gluten pentru impanaturi)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

& reteta originala contine si 3 linguri de caperi sarati si seminte de mac, insa eu am renuntat la ele.

Pentru inceput se fierbe conopida in apa cu sare, insa nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie putin, circa 10-15 minute.

Dupa ce am scurs apa, am pus la prajit in putin ulei de masline conopida, cartoful si usturoiul(optional).


dupa circa 5 minute, se paseaza cu o furculita.


In amestecul de mai sus se pun celelalte ingrediente, oul, patrunjelul, parmezanul, sare (atentie,nu prea multa pentru ca si branza e sarata) , piper si pesmet (cat sa devina un amestec omogen).



Se formeaza piftele dupa forma si dimensiunea dorita si se dau prin pesmet.

Se prajesc in ulei pana se rumenesc, dupa care se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.


Sunt bune calde, insa mie mi-au placut mai mult reci.

Pofta buna !!!

martedì 16 febbraio 2010

Fara gluten !!!

Cu putin timp in urma, facand niste analize mai amanuntite pentru cu totul si totul alt motiv, am descoperit ca sufar de intoleranta la gluten. O mare problema pentru mine pentru ca trebuie sa ma obisnuiesc sa elimin tot ceea ce contine gluten si cum aproape toate produsele il au, e destul de dificil. Sa spunem ca acum am inceput sa ma acomodez, dar e greu. In comert sunt produse speciale "senza glutine" insa nu e ca sunt chiar atat de accesibile la pret pentru ca normal, sunt supuse la un proces special de realizare, insa le cumpar asa cum sunt. Sincer in Romania nu stiu daca se gasesc, nu m-am interesat cand am fost acasa, de sarbatori, iar daca sunt nu stiu cate persoane isi permit sa le cumpere. Trebuie sa ma informez bine cu produsele pe care am voie sa le folosesc. O alta problema este ca trebuie sa fac doua tipuri de mancare : una normala pentru sot , ca doar nu pot sa-i dau fara gluten (ca nu mi-a gresit cu nimic sa manance fara paine, de exemplu:)). si una pentru mine care imi cere o atentie mai mare.
De acum voi posta si retete fara gluten, poate sunt mai multe persoane care au aceasta intoleranta. Multa lume nici nu stie daca sufera de aceasta alergie, pentru ca ,cel putin eu, nu am avut simptome ca as suferi de ceva.

martedì 9 febbraio 2010

Paste cu pancetta si rosii

O reteta simpla si rapida care nu necesita mari cunostinte in bucatarie.


Ingrediente:
  • paste (eu am folosit penne)
  • 1 ceapa
  • pancetta ( circa 200 g)
  • 1 cutie de rosii cubulete in sos
  • sare,piper,nucsoara
  • o lingurita zahar
  • busuioc (eu am avut uscat)

Procedimentul este foarte simplu: se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, dupa care se adauga pancetta taiata cubulete. Dupa ce se prajeste putin se adauga cutia de rosii, se pune sare, piper, nucsoara,busuioc si o lingurita de zahar. Se mai adauga si o jumatate cana de apa , se acopera si se lasa la fiert la ochi mic pana cand devine legat sosul.

Separat se fierb pastele in apa cu sare, atat timp cat scrie pe pachet.Se scurg bine si se amesteca cu sosul.Pentru cine doreste, deasupra se poate pune si parmezan ras.


Pofta buna !!!

mercoledì 3 febbraio 2010

Primul meu premiu !!!

Am primit acest premiu de la http://gatind-cooking-cucinare.blogspot.com/ si de la http://prajiturelecuretete.blogspot.com carora le multumesc din suflet si imi cer scuze ca nu am reusit sa le ridic mai devreme. Le ofer cu drag tuturor celor ce imi viziteaza blog-ul.
Multumesc frumos !!!