mercoledì 18 novembre 2009

Ardei copti, umpluti si facuti pane

Am vazut aceasta reteta acum ceva timp in urma, insa nu imi aduc aminte exact unde.Daca nu gresesc, cred ca de pe culinar.

Ingrediente:
  • ardei copti
  • cascaval
  • prosciutto
  • oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper

Se coc ardeii, se curata de coaja si seminte, se spala bine si se impart in bucati, ca in foto de mai jos.


Se pune in fiecare bucata o felie de cascaval,

apoi se pune o felie de prosciutto,

Se impatureste ardeiul, se da bine prin faina.


Apoi se da prin ou batut , in care se pune sare si piper.

iar in cele din urma se da prin pesmet.


Se prajesc ardeii in ulei .

Noi am servit cu rosii. Au un gust deosebit de bun, iar combinatia este excelenta.
Pofta buna !!!

Gnocchi de cartofi

Este o reteta simpla, doar ca eu nu am cantitati exacte, o fac ochiometric.

Ingrediente: (pentru 2 persoane)

  • 3-4 cartofi medii
  • sare
  • faina

Cartofii se curata, se taie in bucati si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa putin sa se raceasca. Se piseaza ca pentru piure, se adauga sare si faina atat cat cuprinde, cat sa rezulte un aluat elastic, dar nelipicios.

Se lasa putin sa se odihneasca, dupa care se fac rulouri potrivit de groase,

si se taie , insa cu grija, mereu trebuie sa utilizam faina ca sa nu se lipeasca bucatile intre ele.




Ca sa dau un aspect mai dragut, eu fac acest modelas cu ajutorul unei furculite, pentru ca nu am acea chestie speciala, insa se pot lasa si asa cum sunt.

Dupa ce le-am lasat circa 30 minute, le-am fiert in apa cu sare pana cand s-au ridicat deasupra.(eu sincer le las inca putin sa fiarba pentru ca imi plac fierte bine).Le-am servit cu sos ragu', insa se pot combina in mai multe feluri.


Pofta buna !!!

domenica 8 novembre 2009

La multi ani!!!

LA MULTI ANI !!! tuturor celor cu nume de sfinti.Multa sanatate si impliniri.