mercoledì 29 aprile 2009

Salata de orez

Aceasta salata este delicioasa, usoara si foarte buna.Se poate servi ca o cina usoara sau ca o garnitura langa o fripturica sau ...fiecare cum doreste.

Ingrediente:
  • 250 g orez cu bobul lung ( special de salata)
  • o cutie mica de mazare (eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • o cutie porumb
  • o cutie ton
  • un borcan de condiment pentru orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri otet (dupa gust)
  • sare

Se fierbe orezul care se trece prin jet de apa rece.

Acesta este un borcan ce contine mai multe legume in otet (sau mai sunt si in ulei) special pentru salata de orez.


Se amesteca toate ingredientele,


se pune sare, ulei si otet dupa gust.Se pune la frigider cateva ore inainte de servire.

Este o mancare lejera si ideala mai ales ca de acum vine caldura.


Pofta buna!!!

Biscuiti cu malai

Zilele trecute am vazut acesti biscuiti pe blog-ul Laurei Adamache si i-am si incercat imediat.Intr-adevar sunt foarte buni,aromati si mai ales se fac foarte repede.Multumesc mult Laura.




=multumesc Laura A.=
Ingrediente:

  • 240 g faina de porumb
  • 200 g faina de grau
  • 140 g zahar pudra (eu am pus jumatate zahar pudra si jumatate zahar brun )
  • 250 unt moale ( l-am incalzit 30 secunde la microunde)
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie (eu am adaugat si putin suc de lamaie)

Am pus toate ingredientele intr-un bol,

din care am facut un aluat.

Se formeaza biscutii in functie de ce marime dorim.Ori se face o biluta cat o nuca si se aplatizeaza, ori se intinde o foaie nu foarte subtire si se fac forme (se pot folosi formele de prajiturele).


La mine nu au iesit foarte uniformi, insa ma cam grabeam:D.Din intamplare aveam aceste bilute de ciocolata pe care le-am pus deasupra.Cred ca se pot lasa simpli, iar dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar.Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 10-15 minute.La mine au stat ceva mai mult, probabil din cauza cuptorului.


Asa arata scosi din cuptor.


Laura spune ca se servesc dupa ce se racesc (devin crocanti), insa eu nu am rezistat si i-am gustat calzi cum erau.Sunt tare bunuti langa un capuccino sau cafea sau lapte...


Pofta buna!!!

venerdì 24 aprile 2009

Lasagne

Nu suntem iubitori de pasta, insa aceasta reteta este buna, iar sotului meu ii place mult.


Ingrediente pentru ragù:
  • 350 g carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 sticla suc de rosii
  • mozzarella (optional)
  • parmezan

Intr-o cratita se pune putin ulei la incins, apoi se adauga morcovul dat prin razatoare si ceapa tocata si se lasa sa se caleasca putin impreuna.

Se adauga carnea si se lasa cand cand se elimina toata apa, apoi se adauga sucul de rosii si putina apa.Se pune sare, piper, busuioc, iar eu adaug si o lingurita de zahar.Se lasa la fiert la foc mic pentru circa o ora.
Asta e consistenta pe care trebuie sa o aiba dupa ce a fiert.

In timp ce sosul de carne fierbe, noi ne ocupam de pasta.Pentru asta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • putina sare
rezulta un aluat elastic


Se intinde o foaie foarte subtire care se lasa putin pe masa sa se "odihneasca", apoi se taie in forma dorita.


Pentru ca reteta sa fie completa mai avem nevoie de sos besciamella, pe care eu l-am cumparat de data asta, insa mai jos scriu cum se prepara.
Intr-o cratita se pune o lingura de unt, doua linguri de faina, se amesteca bine, se pune sare, piper, nucsoara, apoi se adauga 500 ml lapte si cu telul se amesteca bine la ochi mic pana cand se ingroasa sosul.

Dupa ce sunt toate pregatite, se incepe a forma lasagna in tava.
In tava se incepe cu un strat de sos de carne, deasupra se pune pasta

se continua cu sos de carne, sos besciamella,


deasupra se pune parmezan si mozzarella.Se continua cu straturi de pasta, sos de carne si sos besciamella,iar la sfarsit se pune parmezan.Se aseaza cate straturi doriti si cat va ajunge pasta si sosurile.


Se da la cuptorul preincalzit , la 180 grade pana cand lasagna este bine facuta, aproximativ 35-40 minute.


O sectiune. Dureaza ceva timp, insa merita.Este foarte buna.

Pofta buna!!! si spor la treaba :P

martedì 14 aprile 2009

Paste cu unt si ton

Ingrediente:
  • 350 g paste (eu am folosit penne)
  • unt
  • ton (eu am avut 2 cutii de ton maruntit in ulei de masline)

Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga sare.

apoi se pun pastele, care se fierb "al dente", exact atatea minute cat scrie pe pachet.


Dupa ce au fiert, se scurg bine, fara a se trece sub jet de apa rece.


Se adauga unt. Untul se topeste si se lipeste de paste.

Tonul maruntit, scurs de ulei se pune deasupra.
Se amesteca toate si se servesc fierbinti.

O portie cu parmezan deasupra.


Este o reteta foarte usoara si buna.
Pofta buna !!!