domenica 22 marzo 2009

Pizza

Asta este o pizza pe care o fac mereu si ne place mult.
Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 350 ml apa (aproximativ)
  • putina sare
  • 1 cubulet drojdie (25 g)
  • 1 lingurita zahar

Se pune faina amestecata cu sarea intr-un vas, se face o gaura in centru unde se pun drojdia cu zaharul si o cana de apa calduta.Se lasa circa 15 minute sa se umfle putin drojdia dupa care se adauga restul de apa si se framanta un aluat moale.Trebuie sa aiba o consistenta mai moale decat la paine.

Se lasa la crescut,iar dupa 45 minute arata asa, adica si-a dublat volumul.

Tava se unge bine cu unt si apoi se aseaza aluatul.Chiar daca este moale, se ia cu grija si se pune in mijlocul tavii si cu mainile se modeleaza in toata tava.La sfarsit se umezesc foarte putin mainile cu apa si se finiseaza aluatul.


Ingrediente:
  • 1/2 cutie rosii cubulete
  • 160 g sunca
  • 1 mozzarella

Peste aluat am pus cubuletele de rosii cu tot cu sos,


apoi am pus sunca taiata,


iar deasupra am pus feliute de mozzarella.

Se da la cuptor, la 180 grade Celsius pentru circa 45-50 minute.Asa arata abia scoasa din cuptor.

Aici o sectiune aburinda:P


Aluatul este crocant in exterior si moale si pufos in interior.Este o bunatate.

O portie pentru voi:*


Pofta buna!!!

martedì 17 marzo 2009

Tort de cacao cu interior de nuca de cocos

De data asta nu sunt foarte multumita de cum arata acest tort,dar va garantez ca este foarte foarte bun la gust.Trebuia sa il fac intr-o forma mai mica,numai ca am facut altceva in ea si asa am fost nevoita sa fac in una mai mare. Altadata am facut in forma de paine si a iesit o prajiturica buna buna.
Reteta am vazut-o pe un blog "ildolcemondodisara"-grazie Sara.
Ingrediente:
  • 4 oua
  • 230 g faina
  • 165 g zahar
  • 165 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 35 g cacao

Pentru inceput am batut spuma albusurile cu putina sare.

Separat, se amesteca zaharul cu untul moale (eu l-am pus 45 secunde la microunde)

se adauga galbenusurile, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao.


La final se adauga albusurile si se amesteca delicat.


Asa trebuie sa arate la sfarsit, dupa ce am adaugat toate ingredientele.

Pentru interiorul de cocos avem nevoie de urmatoarele Ingrediente:
  • 130 g nuca de cocos
  • 130 g zahar
  • 1 albus
  • 2 lingurite Maizena (amidon)
  • 40 g smantana

Se bate albusul cu putina sare.

Se amesteca nuca de cocos, zaharul, maizena si smantana, iar la sfarsit se pune albusul batut spuma tare.


Se amesteca toate si rezulta umplutura.

Forma de tort se da cu unt si se pune o parte din compozitia din cacao,

se pune crema cu nuca de cocos,


iar la sfarsit se pune restul de crema de cacao.

Se da la cuptor la 190 grade, pentru circa 50 minute.

Dupa ce s-a copt si s-a racit, se da cu zahar pudra.


Asa arata produsul final.Va garantez ca este o bunatate.

Pofta buna!!!

Carne la cuptor

Ingrediente pentru marinata:
  • sare
  • delicat
  • nucsoara
  • piper macinat
  • piper boabe
  • rosmarino
  • usturoi
  • praf de usturoi
  • praf de ardei iute
  • oregano
  • foi de dafin
Ingrediente:
  • felii de carne (eu am facut 4 bucati)
  • marinatura
  • cartofi
Se amesteca toate ingredientele pentru marinatura, se aseaza bucatile de carne bine spalate si se acopera cu apa.Se amesteca bine, se pune deasupra o pelicola alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.Eu am facut de cu seara si am lasat in frigider pana a doua zi.

Se aseaza carnea in tava,

apoi se curata, se spala si se taie cartofii in bucati mai grosute si se pun in tava,

se adauga si marinatura in care a stat carnea.

La sfarsit se adauga si un fir de ulei (de masline am pus eu) si se da la cuptor, cam la 200 grade pentru circa o ora sau pana cand este bine facuta carnea.


Este o reteta buna si usoara, mai ales cand suntem in pana de idei.Se poate servi alaturi de o salata de legume.

Pofta buna!!!

martedì 10 marzo 2009

Tort cu visine


Acesta este un tort simplu pe care il fac de multi ani.

Ingrediente:
  • 6 oua

  • 250 g faina

  • 250 g zahar

  • 1 pliculet zahar vanilat

Se separa albusurile de galbenusuri,apoi se mixeaza albusurile cu putina sare si se adauga zaharul, putin cate putin pana obtinem o spuma tare.Separat se amesteca galbenusurile cu putin ulei.

In compozitia de albusuri se adauga faina si galbenusurile.La sfarsit se pune si zaharul vanilat.

Se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 grade pentru circa 30 minute.Se face testul cu scobitoarea.La mine s-a lasat putin blatul pentru ca am deschis usa cuptorului de mai multe ori:P



Dupa ce s-a racit blatul, se imparte in 3.


Pentru insiropat am amestecat apa, zahar si zahar vanilat.Nu am cantitati, am pus dupa gust.Se fierb toate pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.Merge folosit pentru insiropat sucul de la compot.


Ingrediente pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone

  • 200 ml smantana pentru frisca

  • zahar (dupa gust)

Am batut spuma frisca.Nu am folosit zahar pentru am luat smantana vegetala deja dulce.


Separat, se mixeaza mascarpone cu zahar,


se amesteca in mascarpone o parte din frisca batuta.Cealalta parte am pastrat-o pentru a imbraca tortul.


In compozitie am adaugat visine.

am amestecat totul,


am pus jumatate pe blatul insiropat,

apoi am repetat operatiunea,


la sfarsit am imbracat tortul cu un strat subtire de frisca.(cu partea pastrata mai sus, din crema cu mascarpone).


Pentru partea finala am batut alte 200 ml frisca in care am adaugat putin colorant alimentar albastru.

Nu ma pricep foarte bine la decorat,dar am incercat sa fac ceva frumos pentru sotul meu:D

La sfarsit am avut o mica problema, am topit putina ciocolata la microunde si cum am lasat-o cam mult:P si nu am avut rabdare sa o las sa se mai intareasca putin am incercat sa scriu asa si a iesit ce se vede:).Insa la gust a iesit foarte bun.
Pofta buna!!!

domenica 8 marzo 2009

8 Martie!!!


De 8 Martie, doamnelor, va doresc o primavara plina de realizari, impliniri, sanatate si bucurii. LA MULTI ANI !!!